0
0 Items Selected

No products in the cart.

Select Page

Steunactie: dankzij u, kunnen we meer.

Van Chris Van Camp

29/02/2024

Dankzij uw steun kunnen we straks meer. Naast de steunmogelijkheden die u op deze site vindt onder de knop ‘steun ons’, loopt er momenteel voor Bye Bye Pavlov ook een steunactie op het crowdfunding platform: steunactie.be. Doe mee via onderstaande link!

Steun onze projecten en studenten NU!

Meer projecten realiseren, meer jongeren helpen om hun ontwikkeling, studies en kansen voor de toekomst niet in het gedrang te laten komen. De crisis in het onderwijs is reëel, het effect van de ontregelende lock downs tijdens corona laat zich voelen. Hoe moeilijk hebben jongeren het nu om hun individuele pad te vinden? Bye Bye Pavlov heeft enorm respect voor de jongeren die ondanks al dit toch via de examencommissie voor dat diploma gaan, maar ook voor de jongeren die aan boord van het schoolsysteem vastberaden zijn om hun leerhonger te stillen en naast de schooluren begeleiding en uitdagingen zoeken.

Uw donatie doet wonderen. STEUN NU!

Het is zo makkelijk om na de publicatie van de dalende (gemiddelde) resultaten op tests zomaar te besluiten dat de komende generaties verloren zijn. Dat ‘we- de mens’ dommer wordt en we maar beter inzetten op AI. Net niet! Nu moeten we werken aan persoonlijke ontwikkeling, zodat we in deze veranderende wereld als mens onze plek vinden. En vergeet niet dat de jongeren waar we het nu over hebben dezelfden zijn die voor corona elke week op straat kwamen voor het milieu. Toen hebben we ze de hemel ingeprezen, toen wilden we dat regeringen en staatshoofden naar hen luisterden. Wel ze zijn niet veranderd, we moeten nu luisteren naar hun noden. Educatie is een recht, is de toekomst van ons allemaal.

Bye Bye Pavlov heeft uw steun nodig om te kunnen blijven bieden wat zo groot nodig is. Een stimulerende omgeving, begeleiding door begeesterde specialisten en ook het contact met lotgenoten maakt vaak het verschil tussen slagen en niet slagen voor studerende jongeren. Bye Bye Pavlov biedt deze drie factoren. Bovendien brengen wij vernieuwende concepten die hun leerhonger aanwakkeren. Om deze broodnodige ondersteuning te kunnen blijven bieden, ook aan wie niet over de middelen beschikt om dure bijles te betalen, heeft BBP jouw financiële hulp nodig. Samen voor een nieuwe leergierige generatie.

Eerst educatie dan arbeid

Vandaag in de kranten: De schooluitval stijgt weer… Wat blijkt, door de krapte op de arbeidsmarkt nemen jongeren vaak een job aan in plaats van hun school af te maken. Toch is er vooral steun voor projecten die jongeren naar arbeid leiden, NIET voor projecten die hen aan een diploma helpen en het startschot geven voor een levenslange ontwikkeling. Wat nodig is. Maar we houden vol met UW steun. Geef mee een signaal.
Uit GVA: “Tot onze frustratie sluiten veel van onze leerlingen arbeidscontracten af, waardoor ze moeten werken op momenten dat ze eigenlijk op school moeten zijn”, aldus Guy Duchêne van de Antwerpse Spectrumschool op Radio 1. “De vraag naar arbeidskrachten is nu zo groot dat ze gemakkelijk werk vinden. Zo zijn ze moeilijk te motiveren om nog een opleiding te volgen. Eigenlijk zou de overheid daar iets aan moeten doen.” Dat is Ben Weyts niet meteen van plan, maar hij beaamt dat de krapte op de arbeidsmarkt de cijfers doet stijgen: “Telkens als er grote arbeidskrapte is, stijgt de schooluitval.”

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

SLL vzw
Van Schoonbekestraat 144
2018 Antwerpen
België

Contact

Volg ons

Partners

DeStudio