0
0 Items Selected

No products in the cart.

Select Page

Wat doen we

  • Wiskunde-café is een laagdrempelige manier om begeleiding te geven aan studenten die zelfstandig de eindtermen wiskunde (ASO) onder de knie moeten krijgen. Het concept is simpel, op een fijne locatie kan je je studieplek reserveren, er zijn steeds begeleiders aanwezig die op jouw simpele vraag je kunnen helpen als je ‘even’ vastloopt. Er wordt ook aangemoedigd om elkaar te helpen zij het onder supervisie. Deze sessies – telkens vier uur – worden regelmatig aangeboden ook de dagen voor de examens. Er is koffie, thee en taart voor een fijn thuisgevoel. Check de kalender.

 

  • De core van Bye bye Pavlov zijn de wiskunde bootcamps en thema-dagen. De inhoud is gebaseerd op drie peilers: live sessies over cruciale onderdelen door masters, zelfstudie sessies onder begeleiding en een programma dat op een ontspannen manier focust op leertechnieken. Dat kan zijn geheugensteuntjes of het omgaan met je eigen sabotage-technieken en bijvoorbeeld faalangst. We laten ook de perspectieven zien die wiskunde biedt en de soms verrassende toepassingen ervan. Focus, zelfstudie en ontspanning wisselen elkaar af. Sociale interactie en motivatie is er over heel de lijn. Check de kalender.

 

  • Omkaderende evenementen: uit bevraging bleek dat studenten die niet in het traditionele schoolsysteem zitten, de symbolische orgelpunten en sociale hoogdagen missen. Toen we het idee voor een ‘prom’ party voor studenten examencommissie voorstelden, werd dit meteen op enthousiasme onthaald. Onze expertise in het culturele veld, zorgt ervoor dat het een belevenis wordt, die ze niet gauw zullen vergeten. Andere zij-events zijn de talks waarmee we niet alleen de studenten, maar ook de ouders en een breder publiek willen bereiken. In een reeks avonden met interessante sprekers verkennen we samen de wereld van de psychologie, pedagogie, wiskunde en aanverwanten. Het kunnen boekvoorstellingen zijn, talks over de valkuilen van hoogbegaafd zijn maar ook een live-coding concert of comedy over wiskunde. Check de kalender.

Contact

SLL vzw
Van Schoonbekestraat 144
2018 Antwerpen
België

Contact

Volg ons

Partners

DeStudio