0
0 Items Selected

No products in the cart.

Select Page

Veel Gestelde Vragen

Mag iedereen de activiteiten van Bye bye Pavlov volgen?

Ja! Iedereen die met de stof voor het wiskunde examen van de derde graad worstelt, maar ook wie in de eerste en tweede graad zit en meer wil en daarin ondersteuning kan gebruiken. Je zal echter merken dat de uren en data veelal afgestemd zijn op mensen die niet in het reguliere schoolsysteem zitten. Ben je al wat ouder maar ga je alsnog voor je wiskunde examen om je diploma te behalen, dan kunnen we dat alleen maar toejuichen. Uiteraard ben je welkom tussen je ‘medestudenten’. Op woensdagen of dagen die in vakantieperioden vallen, mogen – wanneer er nog plaatsen vrij zijn – ook schoolgaande studenten meedoen. Uiteraard geven we voorrang aan onze core doelgroep. 

Moet ik eerst inschrijven?

Ja. Het aantal deelnemers is beperkt. Voorlopig schrijf je in via mail chris@byebyepavlov.be of roxane@byebyepavlov.be daarna ontvang je een bevestiging. Kan je toch niet komen, laat het dan zeker 24u tevoren weten, dan kunnen anderen jouw plaats nog nemen.

Wat is een "wiskunde-café"?

Het wiskunde café is een plek waar je rustig kan komen studeren op een inspirerende locatie. Als er vragen zijn over de onderwerpen die je aan het bestuderen bent dan kan je bij ons personeel terecht. We werken met bachelors en masters in de wiskunde als begeleiders, die veel passie hebben over het vak alsook het helpen van anderen. Ook is dit een goede manier om ook andere studenten te leren kennen aangezien het soms wat eenzaam kan zijn om altijd alleen te studeren. Op die manier kunnen we elkaar motiveren en hebben we samen een doel voor ogen, slagen op het examen. Je kan hier dus zowel terecht voor een rustige studie omgeving als hulp met de leerstof.  De sessies zijn vier uur lang maar je mag altijd later inpikken, vroeger doorgaan of een luchtje scheppen waar nodig. We werken in groep van rond de 10, max. 15 studenten zodat iedereen genoeg individuele aandacht kan krijgen waar nodig. 

Zoek je uitdaging dan kan je ook een van de begeleiders vragen om een onderwerp voor te stellen.

Over welke wiskunde examens gaat het precies?

Hoewel je in het wiskunde-café eigenlijk alles kan komen studeren focussen we voornamelijk op de examens wiskunde die horen bij de derde graad ASO. Voor de richtingen:  Economie-Moderne Talen, Economie-Wetenschappen, Humane Wetenschappen, Latijn-Moderne Talen, Latijn-Wetenschappen, Moderne Talen-Wetenschappen, is dat het examen ‘wiskunde’.

Voor de richtingen richtingen: Economie-Wiskunde, Latijn-Wiskunde, Moderne Talen-Wiskunde ,Wetenschappen-Wiskunde zijn dat beide examens ‘wiskunde 1’ en ‘wiskunde 2’.

Je kan de beschrijving van de onderdelen van elk examen vinden op https://examencommissiesecundaironderwijs.be/studierichtingen

Hoe kan je zelf meehelpen met Bye Bye Pavlov?

Wij zijn steeds op zoek naar bachelors en masters wiskunde, wil je mee je schouders onder dit project zetten, contacteer ons! Maar we zoeken ook bakmoeders en bakvaders die taarten bakken voor onze Wiskunde-cafés en vrijwilligers om mee de events en bootcamps in goede banen te leiden. Uiteraard kan je ook financieel steunen, zie de link Steun BBP. 

Wat als ik niet kan werken met geogebra?

Het examen van de examencommissie maakt gebruik van de geogebra software. Ben je er nog niet mee vertrouwd laat het ons dan weten. In de Wiskunde-cafés kunnen de  begeleiders je beslist verder helpen. In de toekomstige bootcamps voorzien we – bij genoeg vraag – de mogelijkheid een introductie geogebra te volgen. 

Hoe kan ik registreren voor activiteiten?

Voorlopig kan je voor alle activiteiten altijd registreren via mail naar chris@byebyepavlov.be of roxane@byebyepavlov.be.

Moet ik eerst naar de wiskunde cafés of eerst naar een bootcamp?

Dat kan je zelf beslissen. Uiteraard helpt voorkennis om nog meer uit je bootcamp te halen. Maar wellicht kan dieper ingaan op het onderwerp nog meer vragen oproepen. Dus zorg zeker dat je voor je examen nog een Wiskunde-café meepikt. 

Kan ik nadat ik niet geslaagd was de eerste keer nog terug deelnemen?

Uiteraard. Was de essentie van een leerproces nu niet vallen en opstaan. Er zijn veel factoren die je resultaat kunnen beïnvloeden, stress niet in het minst. Wanneer je weet hoe het precies in zijn werk gaat, sta je wellicht sterker. Wel, willen je vragen je recht op inzage van je examen te gebruiken. Zo ‘leren’ we waar je nog moet op werken. Ook het nemen van proefexamens is een goede piste. 

Waar vind ik de juiste leerpakketten?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Onze formules zijn compatibel met de verschillende keuzes basismateriaal.  Op de site van de examencommissie vind je onderaan ook telkens een overzicht van wiskunde boeken die ze aanraden. Deze boeken zijn echter niet specifiek gericht op de examens van de commissie maar je vindt er wel alle informatie in terug. Er zijn dan ook cursussen gemaakt specifiek met het oog op het examen. Wij merken wel dat een groot deel studenten tevreden zijn met de leerpakketten van Inzicht. Zij voorzien zowel gestructureerde cursussen op maat van de examens en ook online oefeningen en proefexamens.

Hoe bereik ik deStudio?

De Studio ligt centraal aan het Mechelseplein. Je komt best te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Er is een fietsenstalling voor de deur. De dichtstbijzijnde Vélo fietsstations zijn 084-Elzenveld en 073-Maarschalk Gérard. Je kan ons ook bereiken met tram 4, 7, 12 en 24 of bus 1, 13, 22, 290 en 500.

Contact

SLL vzw
Van Schoonbekestraat 144
2018 Antwerpen
België

Contact

Volg ons

Partners

DeStudio