0
0 Items Selected

No products in the cart.

Select Page

Wie zijn we?

Bye Bye Pavlov is een project van ‘Samen Leren Leren’ vzw, waarin mensen uit media, cultuur en educatie zetelen. Het educatieve team bestaat uit gedreven, jonge mensen, wiskunde masters voor de bootcamps en wiskunde studenten (bachelor- en masterniveau) voor de begeleiding van de wiskunde cafés.

Met dank ook voor de steun die we bij onze zoektocht naar deze enthousiaste wiskundigen kregen van de Universiteit Antwerpen.

Onze samenwerking met de Studio, de culturele hotspot voor jongeren in hartje Antwerpen, zorgt er niet alleen voor dat we in een aantrekkelijke omgeving onze studenten kunnen begeleiden, maar ook dat cultuur en diverse ontmoetingen nooit ver weg zijn.

 

Wiskunde-Café Team

Ze zijn jong, studeren zelf wiskunde op universitair niveau en hebben bovendien de skills om anderen te helpen bij het doorgronden van de leerstof waar ze op zwoegen. 

Sara is ervan overtuigd dat iedereen zijn eigen beste leermethode heeft en wil zich graag inzetten om die samen te ontdekken. Naast wiskunde is ze ook geboeid door filosofie en is ze into hedendaagse dans. 

Youp is Nederlander maar hij liep altijd school in België. Hij vindt het fascinerend dat je wiskunde voor zowat alles kan gebruiken en dus met alles samenhangt. Hij ziet zichzelf later wel les geven aan de universiteit, maar begint alvast met jullie te helpen in het wiskunde-café. Hij speelt ook waterpolo. 

Jorre houdt van een uitdaging, een oefening die je goed oplost of moeilijke leerstof die je toch onder de knie krijgt, hij geniet daarvan. De wereld van cijfers en getallen is zijn speelterrein. Wat niet wil zeggen dat je hem niet met zijn vrienden in het uitgaansleven tegenkomt of kan zien scoren tijdens een handbalwedstrijd. 

Pieter heeft er nog geen dag spijt van gehad dat hij resoluut voor wiskunde koos. Hij houdt van abstractie en je hoofd breken over lastige wiskundige problemen. Wiskunde-cafés zijn voor hem ideaal om zijn passie te delen. Over technologie in alle vormen en kleuren raakt hij niet snel uitgepraat. 

Greg noemt zich een logisch en rationeel denker, maar vindt het bijzonder interessant om de dingen soms vanuit een heel ander perspectief te bekijken. Hij deelt graag zijn inzichten met de mensen die wiskunde als een groot moeilijk blok zien, door dingen te linken met elkaar en er achtergrond aan te geven. Nee, hij zit niet altijd met de neus in de boeken. Greg sport veel, waar uiteraard een terrasje bij hoort. 

 

Projectleiders

Roxane De Munck is een master in de de fundamentele wiskunde, ze studeerde aan de universiteiten van Antwerpen, Rennes en Praag. Haar contacten met deze academische instellingen zijn nog sterk, maar haar roeping zit in het coachen en begeesteren van jongeren. Haar eigen studieprofiel en ervaring zijn daarbij een belangrijke leidraad, evenals haar lange ervaring als bijlesgever. Bye bye Pavlov werkt met masters en bachelors wiskunde.

Chris Van Camp is de auteur van Crash baby crash, een introductie tot de positieve desintegratie theorie van Dabrowski, wat in de begeleiding van hoogbegaafde kinderen vaak wordt ingezet. Educatie, hooggevoeligheid en de vorming van de persoonlijkheid met alle valkuilen vandien, zijn haar levenslang studieterrein. Haar expertise in het culturele veld zorgt ervoor dat de events net iets inspirerender zijn en de kruisbestuiving met andere disciplines nooit veraf.

Contact

SLL vzw
Van Schoonbekestraat 144
2018 Antwerpen
België

Contact

Volg ons

Partners

DeStudio