0
0 Items Selected

No products in the cart.

Select Page

Waarom een wiskunde-café?

Van Admin

04/04/2023

Wie zijn diploma via de examencommissie moet behalen, neemt gewoon een andere weg. Een meer autonoom, persoonlijk traject. Het is niet noodzakelijk een plan B. Toch boet je een aantal factoren in die nu net maken dat studeren (en doorzetten) aangenamer en makkelijker wordt. Daarom zet Bye Bye Pavlov in op samen studeren met begeleiding, op jouw tempo, vol vertrouwen en nog tof ook.

Samen

Iedere zittijd weer openen talloze culturele instellingen de deuren voor ‘blokkende’ universiteitsstudenten. Samen – onder lotgenoten – studeren, gaat nu eenmaal makkelijker. De sociale context is erg belangrijk. Wie voor thuisonderwijs kiest of na een schoolcarrière toch beslist individueel voor de examencommissie te kiezen, heeft deze sociale context echter niet. Je kalender is heel individueel, er is geen collectieve ‘bloktijd’. Toch zijn er rond elk examen van de examencommissie steeds meer jongeren in dezelfde positie. Ze studeren om die dag te slagen. Alleen hebben ze geen weet van elkaars bestaan. Daar brengt Bye Bye Pavlov verandering in.
Thuis van je kamer een cocon maken en je van de wereld afsluiten, is misschien een beproeving maar geen goed idee. Daarom starten wij met de laagdrempelige wiskunde cafés. Op een fijne locatie nestel jij je met je boeken, anderen ook. Omdat bij studeren ook verwennen hoort, voorzien we je van een drankje en wat lekkers. We lassen pauzes in, tijd om verhalen uit te wisselen en elkaar te leren kennen. Je staat er niet alleen voor.

Valnet

Telkens je vragen hebt, inzetten op een uur privéles is omslachtig. Zo werkt het ook niet. Soms heb je even een zetje nodig meer niet. Een wiskunde-café is eigenlijk studeren met een valnet. Bij elke sessie zijn er twee wiskundigen aanwezig. Dat kunnen bachelors of masters in spe zijn die voluit voor wiskunde kozen en heel begeesterd zijn over het vak. Zij staan voor je klaar als je vastloopt. Daarna kan je weer verder. Stel dat twee deelnemers toevallig over hetzelfde struikelen dan kan je dat samen leren aanpakken. Heb jij een onderdeel goed onder de knie, dan is het wellicht heel nuttig om het eens aan een ander uit te leggen. Geen beter geheugensteuntje dan dat. Het kan ook zijn dat je geen hulp nodig hebt, maar je gesterkt voelt door het feit dat als je iets niet meer weet, er meteen iemand je kan helpen. Je bent er eens uit, onder lotgenoten en je hebt je namiddag goed besteed.

Staartje

Uiteraard moedigen we aan dat jullie onderling contact houden. Hoe liep jouw examen? Toi toi! Kleine berichtjes met grote impact. Om die sociale context nog te verstevigen, bieden wij ook de mogelijkheid aan om aan leuke activiteiten bij deStudio deel te nemen. Zoals je een hond moet uitlaten, heeft ook de menselijke geest zijn loopje nodig. Een film, een yogasessie of een feest, leren heeft met prikkels te maken en… een open geest.

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

SLL vzw
Van Schoonbekestraat 144
2018 Antwerpen
België

Contact

Volg ons

Partners

DeStudio